Wedstrijd 5, zonder Mathijs

Door de drukte op de weg was Mathijs helaas niet op tijd in de haven te verschijnen. Met z’n drieën het water op: Rachel, Paul en Nils.

Lekkere stevige wind: N 15 knopen met af en toe een vlaag.

Baannummer: 14.

Eerst aan de wind naar de GM38, daarna spi op (met als doel om in te halen, aangezien de concurenten de spi in de zak lieten) richting AVOH. Daarna weer upwind naar de vaargeul en downwind naar de AVOH. Ook daar natuurlijk de spi omhoog, maar de val bleek achter het mastlicht vast te zitten. De spi snel weer laten zaken. Daarna in het upwindrak de Gennaker klaargemaakt om vervolgens na de GM39 te hijsen.  En hoewel we redelijk optimaal vaarden, lukte het maar niet om het gat te dichten. In de haven bleek waarom: waterplanten achter de kiel :-(.

Zomeravond_Ivo-3281