De eerste ‘echte’ zomeravond-zeilwedstrijd

De eerste ‘echte’ zomeravond-zeilwedstrijd: 20°C,  blauwe lucht, zon en wind, heerlijk! Met een oostenwind tussen 8 en 14 knopen voeren Flip, Ties, Paul en Rachel baan nr. 3 (volgens mij) over de plas. En Nils dan? Nee, geen Nils aan boord ditmaal. Hij durfde het blijkbaar aan de Kick uit handen te geven aan genoemde crew. De start was ditmaal dus zonder apps en gps, maar niet slecht. Precies op tijd over de lijn, alhoewel we letterlijk over de ankerlijn van het startschip schoven. Na deze strakke manoeuvre bleef de snelheid wat ontbreken en bleek het zoeken naar de windbanen. Na de eerste ton de spi er in en zoekend naar vrije wind schoven we langzaam voorbij de botters richting de zwarte J, één van de directe concurrenten. Het ronden van de benedenton ging goed, maar eenmaal de genua gehesen, bleek deze niet in de groef te zitten. Dat kostte veel snelheid en dus tijd.

foto

Al met al bleek ’t een 5e plek op te leveren. Hoe dan ook een heerlijke zeilavond!