Wedstrijd 8 2013

Team: Roel (bow), Richard (main), Nils (helm) en Paul (trim).

Baan: 14

Windkracht: 3 a 4

Weer: zonnig, 17 graden

De race:

De lijn lag niet helemaal haaks op de wind. Pin was favoriet, maar lag buiten de vaargeul en hoogstwaarschijnlijk tussen de waterplanten. Start-taktiek: zo dicht mogelijk starten bij de pin, maar wel binnen de vaargeul. Plan slaagde! Als eerste over de lijn en ruim voor het veld dat koos voor een start het startschip.  Nog voor de GM38 ingelopen door een aantal deelnemers (Lekker en Mindlift). In het rak richting de AVOH spi gezet, maar door een wat rommelige set, niet erg veel profijt van gehad. Aan de wind (bezeild) richting de 41 – omlopen van het setje. Weer terug onder spi. Deze keer nog rommeliger (valklem bleek open te staan en de lijschoot om de zeereeeling heen geslagen). Na wat herstelacties, tweede helft van het rak weer wat posities gewonnen en kort achter de Con Fuogo en voor de Twirre de ton gerond. Terugin de wind naar de GM39 (Joker op onze hielen) en met tactische goede klappen weer wat plekjes opgeschoven. Met gennaker op laatste rak terug naar de finish. Na de finish even borrelen en de Stichtse  Brug aan getikt.

Heerlijk avond gezeild en een tweede plek als resultaat.