1e plaats 3e zomeravondwedstrijd 2013

WP_000385

Team: Mathijs (bow), Flip (main), Nils (helm) en Rachel (trim).

Baan: 14

Windkracht: 3 a 4

Weer: regenachtig, 10 graden

De race:

Flip en Rachel voeren voor het eerst mee. Door het regenachtige weer en de daarbij hoorden files maakte het dat we pas na 7-en het water op konden. Niet heel veel tijd om nog wat handelingen te oefenen, maar ruim op tijd voor de start. De Brumpie lag recht voor de havenmonding. De start lag niet haaks op de wind. Starten bij het startschip had duidelijk voorkeur. We waren ruim op tijd bij de startlijn. De startlijn afgevaren, en twee korte klappen vlak voor de start. Voor het mooie iets te laag op de lijn gestart. Het eerste rak was voor ons net niet bezeild, maar met één korte klap richting de GM38. Alleen de Con Fuoco kon deze zonder slagen halen. Vervolgens met een knik in de schoot naar AVOH. Mindlift liep helaas bovenlangs. In de wind richting GM41 met de Joker op onze hielen. Spirak terug richting AVOH. De wind zette stevig door in vlagen. Niet alle boten zette de spi. Aan de wind terug naar de 39 en vervolgens onder spi naar de finish. De Joker had de spi wat eerder staan en liep ons voorbij. Bij een stevig vlaag liepen zowel wij als de Joker uit het roer. Wij hadden de boel weer eerder op orde, waardoor we uiteindelijk voor de Joker finishte.

Heerlijk avond gezeild en een eerste plek als resultaat. Hierbij een link naar de volledige uitslag: http://www.avoh.nl/index.php/wedstrijden/za-wedstrijden-2013/uitslag-za-wedstrijd-3.

20130524-210424.jpg
Vrijdagavond even de zeilen drogen….