De eerste wedstrijd zit er op

De eerste wedstrijd van het seizoen 2013 werd gevaren op 14 mei. De eerste voor ons, want dit was eigenlijk de tweede wedstrijd in de serie. De eerste werd gemist vanwege vakantie.

20130514-234102.jpg20130514-234113.jpg

Team: Roel (bow), Milah (main), Nils (helm) en Paul (trim).

Baan: 5

Windkracht: 2 a 3

Weer: regenachtig, 10 graden

De race:

De start lag niet haaks op de wind. Starten bij het startschip had duidelijk voorkeur. Ongeveer 20 seconden laat bij de lijn. Een indringstart van de Mindlift werd voorkomen. Het eerste rak was bezeild met een knik in de schoot – een koers waar de Kick moeite mee heeft en duidelijk terrein verloor. Genaker overwogen en aangeslagen, maar uiteindelijk pas na de ronding van de Gele ton gehesen. Inhaalrace kon beginnen. Op het tweede rak bijna de GM32 gemist. Na de ronding van GM41 het eerste aan de windse rak van de wedstrijd richting de AVOH. Met een wat draaiende wind uiteindelijk vier slagen gemaakt en werd de goedgemaakte tijd op de rest van het veld verloren. Na een kort spi-rak in één klap richting de finish. Heerlijk avond gezeild en een vierde plek als resultaat. Hierbij een link naar de volledige uitslag: http://www.avoh.nl/index.php/wedstrijden/za-wedstrijden-2013/uitslag-za-wedstrijd-2.