Hindernissenrace op 17 juni

Na enkele weken met heel weinig wind staat er vanavond een goede bries, tussen de 17 en 22 knopen uit het noorden. Geen golven maar wel veel vlagen op het Gooimeer. Rachel geniet op een onbewoond eiland in de Middellandse zee van haar rust, dus daarom zit Flip aan het grootzeil. Nils stuurt de Kick weer ruim als eerste over de startlijn. Alle rakken zijn vanavond bezeild. De koers richting Almere is net te hoog aan de wind voor de gennaker en langzaam worden we door de grotere schepen in onze klasse ingehaald. We kunnen niet loeven vanwege de ondieptes en de waterplanten. Dichtbij de haven van Almere varen we toch door ondiep water, want dat is de kortste weg naar de ton. Maar hier botsten wij letterlijk op de eerste hindernis, de waterplanten. We sleuren vele kilo’s met ons mee en moeten dus snel gaan deinzen om deze zware last van ons af te schudden. Bij de bovenboei gaat snel de spinnaker erop. Vanwege de harde wind en de vlagen zijn we zeer geconcentreerd bezig, totdat Richard net op tijd onze tweede hindernis ziet: we liggen op ramkoers met een vrachtschip. Er is maar een oplossing en dat is zo snel mogelijk de spinnaker los gooien en oploeven. Richard heeft alle kracht nodig om de spinnaker weer aan boord te krijgen. Bij het tweede spi-rak schiet bij het zetten van de boom de topping lift los. Driemaal is scheeprecht zullen we maar zeggen. Het laatste rak zeilen we met de gennaker heel hard achter onze concurrenten aan. Paul houdt de Gennaker goed onder controle. Door de vlagen dreigen we telkens uit het roer te lopen. We lopen met 6,5 tot 7 knopen weer een stukje in, maar niet genoeg. Uiteindelijk zullen we 6e worden. Het was een schitterende zeilavond, maar helaas zonder resultaat.