Nederlands Kampioen ORC4

Tijdens het Pinksterweekend is de Kick Nederlands Kampioen geworden in de ORC4 klasse. Het kampioenschap werd gevaren tijdens de North Sea Regatta in Scheveningen.

image

De laatste race bepaalde de einduitslag. Onze concurrent Coppelia was bij winst in die race er met de hoofdprijs vandoor gegaan. En ze hebben kansen gehad.


De eerste twee dagen waren voor de Kick. De derde dag, een met minder wind en stroom vol tegen, was voor Coppelia. Toen bleek dat ook op de vierde dag ook met weinig wind gezeild moest worden, leken de kaarten ongunstig geschud voor de Kick. Gelukkig ging het net een beetje harder waaien na de start, zodat de twee kemphanen vlakblij elkaar door het water gingen. De beslissing kwam pas in het laatste downwind rak. De Coppelia koos voor de rechterzijde van de baan, wij voor linkerzijde in de wetenschap dat de stroom ons nog opzij zou zetten. Het werd nog spannend toen wij zonder wind kwamen en Coppelia door kon zeilen, maar kort daarna was het omgekeerde aan de hand. Met een snelheid door het water van net meer dan 2 knopen, kropen we naar de finish. De snelheid over de grond was soms niet meer dan 1 knoop. Toen de Coppelia over de finish voer, beleefde wij nog een angstmomentje. De wind zakte eruit en we leken nog even achteruit gezet te worden door de sterke stroming. Met het allerlaatste zuchtje wind van die dag wiste we desondanks de finish te bereiken, ruim binnen de marge en voldoende voor de eindoverwinning!

Zie ook: http://nsr.nl/2014/kick-was-concurrentie-te-slim-af-op-het-orc4-klasse-kampioenschap/

Het gouden team:

Richard – Bow

Paul – Trim

Rachel – Main

Nils – Helm

Flip – Trim (zo) en Main (ma)