Wedstrijd 14, 3 september 2013

Halve wind met de gennaker.

Vanavond zijn aanwezig Rachel, Richard, Flip en Paul.

Het belooft een mooie avond te worden met zo’n 5 knopen wind vanuit het Noorden.

Bij het startschip aangekomen blijkt dat het baan 8 wordt. D.w.z. halve wind heen en terug. Dus niet echt een koers om als eerste te finishen.

Voor de start nog even de Spi omhoog om te kijken of er nog een koers is waarbij we deze kunnen gebruiken, maar dit blijkt niet het geval. We kiezen voor een gennaker-start. Zo gezegd zo gedaan. Voor de start goed geanticipeerd op de zeer veranderende wind en daardoor hadden we een zeer goede start. Het duurde nog wel even voordat we op snelheid waren, maar het begin was goed. Op naar de GM32 bb. Daarna de GM24 bb en vervolgens op naar de GHB bb. Vrijwel gelijktijdig met de “Lekker…” de ronding gemaakt. Even lekker de “Lekker…” pesten die daarna maar eens achteruit ging varen om te kijken of er wier onder zat. Terug naar de GM32 bb en daarna naar de GH bb. Dit laatste rak duurde het heel lang voordat we op snelheid kwamen. Ook de “Lekker…” kwam ons hard voorbij.

Gelukkig kwam er een eindsprint door een korte periode van meer wind waardoor we toch nog 5e zijn geworden. Een hele avond zonder genua gevaren, weer wat nieuws.

En toen was er ………………….. ijs en ijskoud bier. Door Rachel gekoeld en in een koeltas meegenomen. Laten we dat idee vasthouden.