Wedstrijd 13, wederom last van wier :-|

Team: Flip (trim), Richard (bow), Nils (helm) en Rachel (main).

Baan: 14

Windkracht: N 3

Weer: onbewolkt, 20 graden

De race: De start was halve wind. De pin lag gunstig tov het eerste merkteken (GM32). Als eerste boot over de lijn, maar al snel bleek dat we snelheid te kort kwamen. Omdat we vlak voor de start een flink stuk achteruit hadden gevaren, sloten we wier uit. Het hele veld passeerde ons en bij de GM38 waren we de laatste boot in het veld. Ook in de rakken daarna (een spirak richting de AVOH, een  aan de winds maar bezeild rak richting GM41, spirak terug naar AVOH konden we het veld niet bijbenen). Pas in het laatste aan de windse rak besloten om achteruit te varen. Veel te laat, want de pluk die voor de boot op het water kwam drijven verklaarde de tegenvallende snelheid. Bevestiging van iets dat we helaas eigenlijk al lang weten: niet te lang door blijven zeilen, maar kiezen op elkaar en in zijn achteruit….. Het laatste rak nog kunnen profiteren van de gennaker.

We hebben desondanks een prachtige zeilavond gehad, afgesloten met een prachtige zonsondergang (al even voor 9 uur!) en een gezellig naborrel al zeilend naar de Stichse Brug.

De uitslag was op het moment van schrijven nog niet bekend, maar dat is ongetwijfeld een lage notering.