Fantastische start van het wedstrijdseizoen

Op 12 mei was het eindelijk zover. De zomeravondwedstrijden zijn weer begonnen. Na twee avonden trainen waren we klaar voor de strijd. Dit keer een bijzondere avond met veel deelnemers op het water. De watersportverenigingen uit Naarden, Almeren en Huizen hadden een gezamenlijke wedstrijd georganiseerd.

De start was tussen Almere en Naarden gelegd. De wedstrijdbaan was een traditionele Up-wind / Down-wind baan. Het Gooimeer was door de stevige wind (voor de start zelf 20 – 25 knopen) behoorlijk knobbelig (gelukkig is de boot weer helemaal waterdicht). Vlak voor de start nam de wind wat af en besloten we de hi-aspect te wisselen voor de Genua 2, ook wetende dat de wind in de loop van de avond nog wat verder zou afnemen. Een goede keuze, zo bleek.

We starten in de tweede groep; de groep met de snelste SW-zeilers. Na ons starten nog de sportboten, waaronder een viertal  J-80’s. Voor de snelste boten lag de bovenboei op 1 mijl en voor de andere boten op 3/4 mijl. Het was erg leuk om deel te maken van het grote veld deelnemers. Onze start was goed; kort bij de gunstige zijde (dit keer de pin) en 5 seconden na de knal over de lijn. We waren als eerste weg. En die voorsprong hebben we niet meer uit handen gegeven! Na drie rondes kwam de Kick als eerste over de lijn; line-honors. De Wettewille uit Huizen en Second Wave uit Almere volgde op korte afstand. Spannend!

Na verrekening van de handicaps, bleken we 2e te zijn geworden in het hele veld, achter de Second Wave en 1e in het veld van de deelnemers uit Huizen. De volledige uitslag staat hier.

Wat een prachtige avond en wat leuk om deel te nemen aan deze gecombineerde wedstrijd. AVOH en GH zullen evalueren of we hier vaker aan zullen deelnemen en wat ons kan de evaluatie kort zijn: zeker doen!

uitslag combi 2015