Derde plaats in wedstrijd 12

Op dinsdag 26 augustus hebben we onze 12e wedstrijd van het seizoen gevaren. We voeren die avond met het vaste team:
– Richard – voordek
– Paul – 1e trim
– Rachel – grootzeil
– Nils – helm

Door de voorspellingen voorafgaand aan deze avond, verwachtten wij een natte en winderige avond. Dit kwam helemaal niet uit. De avond bleek droog, met een heldere hemel, maar helaas ook nagenoeg windstil. De wedstrijdcommissie had voor een lange baan gekozen: baan 6. We zijn over bakboord als eerste gestart en doorgevaren naar de vaargeul. Na onze overstagmanuvre bleek de wind nog wat verder te zijn gekrompen en werd de GM7 bezeilbaar. Hoewel we een tijdlang als eerste boot in het SW-a lagen, werden we na verloop van tijd voorbij gevaren door de Waterworld, Idee-Fix, de Mindlift en de Con Fuogo. Bij de ton – die ons inzien te dicht onder het bos ligt en daardoor ongeschikt is als wedstrijdton – kwamen we na met overlap op de Hebbus knap bij een aantal boten uit de andere startvelden binnen door. Snel de spi er op en in de achtervolging. Een heel groot deel van die andere vloot bleef bij de GM7 opgesloten liggen, maar wij kwamen gelukkig snel weg. De wind kromp echter nog verder en ondanks het grote oppervlakte van de spi, konden we de boten die zonder spi hadden ingeschreven (de X-79 en Dufour 32) inlopen, maar niet inhalen voor de GM38. Het rak was een zodanig reachrak dat we daar onvoldoende van konden profiteren. Bij de GM38 bleek de Brumpie ons op te wachten en finishte we als vierde boot in ons veld en werden we na de handicapberekeningen 3e.

Het seizoen nadert zijn einde. Gek idee, maar we hebben nog maar twee avondwedstrijden voor de boeg.