Tweede wedstrijd, tweede plaats

Team: Richard (bow), Rachel (main), Nils (helm) en Paul (trim).
Baan: 15
Windkracht: 10 a 17 knopen, NW, vlagerig
Weer: top! zonnig, paar wolkjes, droog, 12 graden

De race:
De tweede wedstrijd van het jaar. De brumpie ligt weer klaar, de heren hebben een lange startlijn uitgezet. Vandaag 7 boten in de SW-A. Aangezien we natuurlijk als eerste willen starten, stomen we hard naar de lijn, maar zijn een halve minuut te vroeg… Een rondje draaien voelt toch niet oke, dus wordt t wat dralen naast het startschip. Gelukkig gaan we net niet over de lijn en is de Mindlift te laat om ons n zetje te geven. We starten vanuit de parkeerstand aan de wind richting de bovenboei. De wind is enorm vlagerig, maar met het nieuwe grootzeil is dat goed op te vangen. De bovenboei is de X bij Almere haven. Daar aangekomen is het druk bij de ton, maar piepen we mooi binnendoor twee schepen. De hoist is niet bijster snel, maar onze downwind is toch wel weer de koers waarop we lekker inlopen. We draaien strak rond de G13 voor het tweede rondje. Bij de X aangekomen blijkt dat de baan is ingekort.

20140514-211209.jpg

De brumpie is verplaatst en ligt daar te toeteren. We varen iets te lang door tijdens de een-na-laatste slag, maar finischen toch – zo blijkt later – op handicap als 2e. Paul heeft een speciaal biertje uit Groenlo meegenomen en die klokken we achterover terwijl we nog nagenieten van wederom een heerlijke avond op t water.