Wedstrijd 9, primeur voor Maas

Team: Maas (sweeper), Flip (main), Richard (bow), Nils (helm) en Paul (trim).

Baan: 3

Windkracht: 2

Weer: bewolkt, 17 graden

De race:
Maas voer voor de eerste mee. Voor de start werd er door veel deelnemers even naar hem gezwaaid en geroepen. Het viel hen duidelijk op dat we nu met vijf man waren.

De lijn lag niet helemaal haaks op de wind. Pin was favoriet vanwege de afstand tot de GM13 die in eerste instantie ruim bezeild was. Als eerste en ruim voor de rest de startlijn over. Door een header van 20 graden werden we gedwongen een slag te maken. Bij de GM13 was zowel Con Fuoco en de Lekker ons voorbij. Na de tonronding hebben we veel verloren doordat we maar niet bovenlangs de boten uit het veld voor ons konden varen; we zouden dan buiten de vaargeul varen, met een reëel risico op waterplanten. Onderlangs lukte het niet. Wat een zenuwslopend stuk! Con Fuoco en de Hebbes hadden nog een aanvaring vlak voor de ronding van de GM38. Pas ruim na de GM38 konden we na het passeren van de first 21 weer ons eigen tempo varen. De Lekker, Con Fuoco en inmiddels ook Jean Dix waren flink uitgelopen. In het bezeilde rak terug richting Huizen konden we dit verschil niet meer goed maken. Ook de Dreamtime kwam ons voorbij. We eindigden uiteindelijk op een vierde plaats. We hopen de volgende keer weer op indewinds rak.