Wedstrijd 11; tweede plaats

Weersverwachting: Half bewolkt 15 knopen wind uit zuid met uitschieters naar 32 knopen.

18:00, de crew druppelt langzaam binnen en heeft er zin in. Vandaag mogen Rachel, Paul, Nils (met baard) en Richard de Kick varen.

Na een snelle hap gaan we het water op waar  het stevig waait. Op de Brumpie  staat baan 12 aangegeven. Nice, hard werken!  Het wordt starten met de spinaker op. Al snel zijn we er uit dat de pin veruit de beste startplek is en we bepalen waarvandaan  we  de lijn gaan aanvaren.

kopie_1_IMG_4510

Ondank dat de spi-hoist niet vlekkeloos gaat is de timing perfect en gaan we op het startsignaal als eerste de lijn over.  Reachend naar de 36  Al gauw lopen  de confuco en de wetterwille onderlangs, ook de mindlift dient zich aan. Zeer frustrerend, vooral voor Nils die de wedstrijd al verloren ziet.

Bij de 36 moet de spi eraf  en genua 2 erop. Op weg naar de 38 loopt de rest niet verder uit. We kijken uit naar de 37 waar de baan eindelijk in de wind licht en wij  de kans krijgen om met snelle handling en scherp te zeilen de rest bij te halen. Spi erop en racen naar de X. Bij de ronding liggen we op de kont van de wettewille  en ook Hiddink  halen we langzaam maar zeker bij. Vanaf de avoh naar de B met spi .  Na de B is het stuivertje wisselen met de wetterwille en de confuco . C B C we komen  steeds beter in de race en moeten nu  halve wind terug, niet onze koers!  De genaker erop  terwijl de wetterwille naast ons vaart en we doen er alles aan om bij de rest in de buurt te blijven. Vlak voor de 37 oppert Richard dat de genua 1 erop moet en bij de zeilwissel vliegen we uit ons roer  en bijna bij de wetterwille naar binnen. Daarna loopt de kick weer lekker maar  door dit foutje kijken we het laatste stukje van de race tegen de kont van de wetterwille aan en finishen als 4e na de mindlift, confuco en wetterwille.

image

Na correctie staan we toch op het podium.  2e ! Met de wetterwille op de 1e plek blijft het spannend en moeten we de komende wedstrijden flink aan de bak om de zomeravondbeker dit jaar te pakken.